Home » Dagindeling

dagindeling

 

De dagindeling is een globaal overzicht van een dagritme van baby's, dreumesen, peuters en van schoolkinderen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren.  

Dagritme baby's:

Het dagritme probeer ik zoveel mogelijk op  te pakken met wat ze thuis gewend zijn. Veranderingen worden door middel van ''oppasboekje''  en of mondeling aan elkaar doorgegeven. Elke dag wordt hierin bijgehouden de bijzonderheden van de dag. 

Dagritme 

 

7.30 Vanaf dit moment kunnen de eerste kinderen worden gebracht of in overleg eerder. Er is tijd om even te bespreken hoe het gaat met het kind, en voor het kind de tijd om even rustig binnen te komen. Vervolgens kan het kind afscheid nemen van zijn ouder, we zwaaien of zeggen gedag samen.

 

8.00 even op  loopafstand eigen kinderen naar de Plataan brengen. [dagelijks]

 

8.30-9.30 activiteiten o.a. buiten nabije speeltuin, dieren in de weide of binnen voorlezen, knutselen,vrij spelen, gezamenlijk of individueel activiteit of boodschappen doen in de winkel.

 

9.30-10.00  Met elkaar zetten we spulletjes klaar op tafel (fruit, voldoende bekers etc.). De kinderen doen zo veel mogelijk mee bij het aan tafel moment. Een baby die wakker is kan er op schoot of in een wipstoel gezellig bij zijn. De kinderen krijgen drinken en fruit(Thee, water of diksap. Wat ze gewend zijn en wat ouders willen als dat aanwezig is, er is ook een mogelijkheid om zelf lunch, tussendoortjes mee te geven) Aan tafel hebben we ook de tijd om samen wat te zingen en ik lees voor. 

  

Verschilt per leeftijd, kind:  Sommige kinderen zullen in de ochtend slapen, met de andere speel ik buiten in de tuin of ik bied binnen een gezamenlijke activiteit aan. Kinderen kunnen ook vrij spelen wanneer ze dit liever willen.

 

11.00-15.00 Tussen de middag eten we gezamenlijk met de kinderen de niet slapen een broodmaaltijd aan tafel en of slapen er kinderen. De kinderen mogen weer helpen bij het dekken van de tafel en daarna slapen of spelen. 

 

14.00 Halen we onze kinderen op van de Plataan We eten en drinken nog een keer wat met elkaar. Dit is meestal fruit , rijstwafel , koekje, of soepstengel. We kunnen vervolgens nog een gezamenlijke activiteit doen of individueel of gaan met z'n allen lekker naar buiten. Er wordt rekening gehouden met de jonge en de oudere kinderen in de dagplanning ivm rust voor de kleintjes en activiteiten voor de oudere kinderen.

 

 17.00-17.30  kinderen kunnen worden opgehaald. De kinderen worden op de afgesproken tijd weer opgehaald.  In overleg kunnen de tijden ''soms'' anders zijn. Eerder met brengen of later met ophalen bijv.  plotseling eerder beginnen op het werk/ in de file, wel zal de uren extra in rekening worden gebracht. Graag even op hoogte brengen.