dagindeling

De dagindeling is een globaal overzicht van een dagritme van baby's, dreumesen, peuters en van schoolkinderen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren.  

Dagritme baby's:

Het dagritme probeer ik zoveel mogelijk op  te pakken met wat ze thuis gewend zijn. Veranderingen worden door middel van ''oppasboekje''  en of mondeling aan elkaar doorgegeven. Elke dag wordt hierin bijgehouden de bijzonderheden van de dag. 

Dagritme 

 

7.30-9.00 Vanaf dit moment kunnen de gastkinderen worden gebracht. In een heen en weer boek of via Whatsapp zijn de bijzonderheden al gecommuniceerd en is tijd voor het kind om even rustig binnen te komen, gastouder geeft een warme welkom/afscheid icm de al gastkinderen die (nog)aanwezig zijn en neemt t dan al over in de gang om vervolgens afscheid te nemen van hun ouder, we zwaaien of zeggen gedag. 

 

8.30-9.30 activiteiten o.a. buiten spelen in de achtertuin waar een speelhuisje voor de grotere kinderen en een groot zandbak, waar ook buiten spelletjes gedaan kunnen worden. Ook worden de konijnen (Rainbow en Denni )verzorgd en geknuffeld. Ook nabije zijn er meerdere speeltuinen, bos,  dieren in de weide of binnen wordt er voorgelezen, geknutseld, vrij /piano/ gitaar gespeeld, gezamenlijk of individueel activiteit of boodschappen doen bij de bakker om de hoek etc. Ook bij verzorging van de kleintjes staan de grotere gastkinden te springen om te helpen. Aangepast op leeftijd/ontwikkeling mogen de oudere gastkinderen helpendhandje zijn. Bijv helpen bij verschonen, melk/eten geven, luier opruimen, helpen te leren met de kleintjes om op te ruimen, schoenen, fles/jas pakken/aan- of uitdoen voor een uitje etc. 

 

9.30-10.00  Met elkaar zetten we spulletjes klaar op tafel of als er een uitje is picknicken we buiten. De kinderen doen zo veel mogelijk mee bij het aan tafel moment. Een baby die wakker is kan er op schoot of in een wipstoel gezellig bij zijn. De kinderen krijgen drinken en fruit. Aan tafel hebben we ook de tijd om samen wat te zingen en lees ik voor. 

  

Verschilt per leeftijd, kind:  Sommige kinderen zullen in de ochtend slapen, met de andere speel ik buiten in de tuin of ik bied binnen een gezamenlijke activiteit aan. Kinderen kunnen ook vrij spelen wanneer ze dit liever willen of we hebben een buitenshuis uitje en gaan de kleintjes mee in de 4lingwagen. 

 

11.00-11.45 Tussen de middag eten we gezamenlijk met de kinderen de niet slapen een broodmaaltijd aan tafel.

 

14.30-15.00 We eten en drinken nog een keer wat met elkaar. Dit is meestal fruit , rijstwafel , maisfinger, craicker of soepstengel. We kunnen vervolgens nog een gezamenlijke activiteit doen of individueel of gaan met z'n allen lekker naar buiten. Er wordt rekening gehouden met de jonge en de oudere kinderen in de dagplanning ivm rust voor de kleintjes en activiteiten voor de grotere.

 

 17.00-17.30  kinderen kunnen worden opgehaald. De kinderen worden op de afgesproken tijd weer opgehaald.  In overleg kunnen de tijden ''soms'' anders zijn. Eerder met brengen of later met ophalen bijv.  plotseling eerder beginnen op het werk/ in de file, wel zal de uren extra in rekening worden gebracht en zal de gastouder tijdig worden overlegd en op de hoogte gebracht worden